En tiedä, miten tämä on ajautunut tähän.

 

En osaa sanoa enää yhtään, mitä tunnen avomiestäni kohtaan. Hän on ollut koko kesän töissä toisella paikkakunnalla niin, että olemme nähneet vain pari päivää kerrallaan viikon-kahden välein. Nekin päivän, kun hän on kotona, olen toivonut ja välillä järjestänyt itselleni mahdollisimman paljon menoja niin, ettei tarvitsisi olla yhdessä.

 

Eikö ihmisellä pitäisi olla edes vähän ikävä puolisoaan, jos ei näe pariin viikkoon? No, minulla ei ole ollut. Ei tippaakaan.

 

Meidän suhteessamme on muutamia ongelmakohtia. Isoimpana se, ettemme keskustele. Puhumme kylllä päivän kauppalistasta, muttemme keskustele oikeista asioista. Ruokapöytäkeskustelutkin koostuvat useimmiten muutamasta lauseesta, jonka jälkeen istumme hiljaa ja ehkä lopuksi tiedustelemme, miltä ruoka maistui (siis ulkona syödessä näin, kotona vaan kiitetään ruuasta tai jotain). Vaihtoehtoisesti mies selittää kiihkeästi jotain ja pitkään ja minä lähinnä kuuntelen.

 

Voi olla, että suhteemme ongelmat olisivat korjattavissa ja koko homma pelastettavissa. Mutta minä en tiedä, haluanko tai jaksanko pelastaa tätä suhdetta. Koska en tiedä, mitä tunnen. Tai oikeastaan en tunne enää juuri mitään.

 

Vielä kuukausi sitten olin sitä mieltä, että suhteemme oli parhaimmillaan sängyssä. En nyt tarkoita pelkästään seksiä, vaan ylipäänsä sitä, että illalla, yhdessä nukkumaan mennessä olimme parhaimmillamme. Silloin ehkä jopa keskustelimme, olimme oikeasti tasavertaisia ja kaikki sujui. Myös seksissä.

 

Enää en sano niinkään. Minua ei kiinnosta keskustella miehen kanssa edes nukkumaan mennessä, haluan vain nukkua. Ärsyynnyn ja vähän ahdistun fyysisistä hellyydenosoituksista. En vaan jaksa.

 

Ongelma on siinä, etten todellakaan tiedä, miksi tämä on mennyt näin. Meidän pitäisi puhua, juu, mutten uskalla enkä osaa. Enkä tiedä, onko tilanne enää pelastettavissa.

 

Mies tulee seuraavan kerran kotiin vasta reilun kahden viikon päästä. Työt häneltä loppuu elokuun lopulla, jonka jälkeen hän on noin kuukauden kotona ja lähtee sitten vaihtoon viideksi kuukaudeksi. Tämä asia pitäisi siis selvittää melko pian. Mutten osaa.