Hoh. Rytinällä on suhde edennyt sitten viime kirjoituksen. Nykyään Kooderi ajattelee, että voisin olla sellainen loppuelämän ihminen. Ennen hän ei edes uskonut, että sellaista voisi löytyä, koska hän on mitä on. Olemme puhuneet yhteen muuttamisesta, nyt jopa vähän katselleet asuntoja, kun tunnun puoliksi asuvan Kooderilla jo valmiiksi. Vähän isompi asunto pitäisi kuitenkin hankkia.

 

Vaikka enimmäkseen yhteiselomme on nyt ollut todella helppoa ja ongelmatonta, on meillä pieniä ristiriitojakin sentään ilmennyt, mikä minusta on erittäin hyvä. Mietinkin jo vähän, voiko tämä vaan olla näin helppoa. Lähinnä ollaan siis havaittu toisistamme toiminta-, kommunikointi- ja ajattelueroja, jotka ovat ratkenneet ihan vaan niistä puhumalla ja sillä, että tiedostamme niiden olemassaolon. Minusta on hyvä, että olemme osanneet puhua sellaisista asioista rakentavasti (ex-miehen kanssa... juu ei). Lupaa hyvää sille, että oikeasti kykenemme elämään toistemme kanssa.

 

Minusta tuntuu, että vaikka Kooderi kannustaakin minua kaikkeen hullutukseen ja höpsöilyyn ja sellaiseen "lapselliseen", samalla hän on saanut minut aikuistumaan. Tämä tuli mieleeni, kun puhuin eilen Puhelinmiehen kanssa melkein pari tuntia. Tuntui lähinnä siltä, että ero minun ja Puhelinmiehen välillä on kasvanut, että hän puhui asioista liian jotenkin... En tiedä. Yksinkertaisella tasolla. Jotain. Ehkä oikeasti myös tulevaisuuden suunnittelu Kooderin kanssa on vaikuttanut aikuistavasti. Vaikka minä olenkin asunut jo kerran toisen kanssa yhdessä, se oli ihan eri juttu. Se oli niin teinisuhde kuitenkin. Ei me Ex-miehen kanssa ikinä oltu kunnolla pari, sellainen tiimi. Enkä minä halunnutkaan.

 

Vietän joulun Kooderin vanhemmilla. Hassua. En ole ennen viettänyt joulua näkemättä perheenjäsiäni, mutta eipä se nyt niin iso juttu sinänsä ole. Hassuinta ehkä on, etten ole tavannut enkä varmaan tule tapaamaan Kooderin vanhempia ennen kuin menen niille joulunviettoon. Paljon uusia ihmisiä ja silleen.

 

Minä olen niin huono pitämään salaisuuksia, siis jos on joku yllätys tms, että tekee tiukkaa suunnitella Kooderille joululahjaa. Tai suunnitellut jo olenkin, mutta varmana menen vielä paljastamaan sen sille... Nääh. Enkä. Hieno tulee.